Zdroj: http://www.cccclub.cz/index.php?a=aktuality/lotus-versus-ferrari-podruhe  •  Vydáno: 29.10.2006 12:16  •  Autor: Tomáš Strnad

LOTUS versus FERRARI podruhé

Před garáží stojí Lotus Esprit zahřátý na provozní teplotu. Nasedám do něj a probouzím k životu anglické srdce. Před sebou mám stejnou trasu jako nedávno s Ferdou, kterou mám ještě v živé paměti. Taková malá dohra ke srovnání Lotuse a Ferrari.

Motor si spokojeně přede a můj tep se zrychluje, dodržím aspoň něco z vyhlášky a rozsvěcím světla, i když tím ruším klínovitou linii karoserie. Zákonodárci by měli udělat výjimku pro vozy, které rozsvícením světel zoškliví. Vyjíždím ze vrat a otáčkoměr vyletí k žlutému poli, tam ostatně setrvá většinu času této vyjížďky.

Protahuji mazlika po okolí, každé předjetí a každá zatáčka se proměňuje v nádherný adrenalinový zážitek. Cítím se v Lotusu jistější a dovoluju si víc než s Ferdou. Na zpáteční cestě jsme docela sžitý a tak si nemůžu odpustit pohled na silnici skrz dveře. Poslal jsem Esprita do vracáku pod plynem a dveřma napřed.

Driftnout si s Lotusem je nádhera, auto reaguje na každej povel přesně a dá se s ním pohrát a každý kilometr si užít. Co jiného se dá přeci očekávat od auta se závodnickou duší.

Tak novému majiteli mnoho šťastných chvil za volantem.